Nypremiär för ”Rickard Malmsten möter …”!

Landskronasonen och basisten Rickard Malmsten har många järn i elden och många strängar på sin lyra.
Om man säger så.rickardmalmsten1
På hans milslånga – och då menar vi milslånga! – cv står saker som ”har spelat med Larry Coryell, Scott Henderson, Roy Hargrove, Dennis Chambers, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson och Claes Janson”, ”är initiativtagare till den estniska festivalen Vösu International Jazz Festival” och ”har komponerat staden Landskronas samt fotbollslaget Landskrona BoIS officiella hymner”.
Imponerande!

Dessutom är han något av en världsmedborgare – Hongkong, Los Angeles, Costa Rica och Australien är bara några av platserna som han genom åren kallat ”hem” och i skrivande stund är han på turné i Ukraina där han bland annat uppträder med världsartisterna Randy Brecker och Cyrus Chestnut.

Men inte nog med allt detta! Rickard Malmsten har också intervjuat åtskilliga – åtskilliga! – musiker framför en videokamera. Och gräddan av dessa intervjuer – som tillsammans utgör serien ”Rickard Malmsten möter …” – kommer vi att lägga upp här på orkesterjournalen.com! Här nedan presenterar vi, med stor stolthet, den första delen av ”Rickard Malmsten möter …” och i den är det saxofonisten/kompositören Seamus Blake som sätts under lupp.

Mycket nöje!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.