Oskar Schönning släpper ny platta

The-Violin-skivetikett

Den 24 oktober släpper Oskar Schönning och hans band sin femte skiva, The Violin. Relasekonsert på Fasching samma kväll!

Oskar berättar om skivan:

”För att förklara idén innan det fanns något inspelat sa jag att The Violin skulle låta som en blandning av Line Up med Lennie Tristano och Spiegel im spiegel av Arvo Pärt. Huruvida det stämmer med det färdiga resultatet (eller om jämförelsen ens är lämplig) är inte upp till mig att avgöra, men klart är i alla fall att den här skivan har lite mer av en storform än vad tidigare skivor har.

Och även om The Violin har liknande låtar som på tidigare skivor i botten upplever jag att den både är hetsigare (läs Tristano) och lugnare (läs Pärt) än vad tidigare skivor är.”

Skivans omslag är baserat på en kortfilm av Kalle Lotta Mossige-Norheim, som bland annat är lärare på Konstfacks animationsutbildning. Det innehåller också en längre text skriven av Po Tidholm.

Förutom den ordinarie kvartetten med basklarinettisten Nils Berg och pianisten Jonas Östholm som huvudsakliga solister medverkar även gästsolisterna Lisa Rydberg, fiol och Emil Strandberg, trumpet.