Oväntad och obändig Improvisationstonkonst, Hagakyrkan Göteborg – ikväll!!

Levande Musik presenterar en kväll med några av Sveriges och Norges mest uppmärksammade improvisationsmusiker: pianisten Lisa Ullén i solo samt duon Sofia Jernberg – röst, och Lene Grenager – cello.

Lisa Ullén är improvisationsmusiker, tonsättare och pianist. Hon spelar både i grupper och i solo. Hon har gett ut flera skivor med sin egen kvartet men kommer nu med en alldeles ny soloskiva som har sin Göteborgsrelease i Hagakyrkan.

Lisa Ullen är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, och fördjupade improvisationsstudier i USA, samt studerat elektroakustisk musik vid EMS. Hon har beskrivits som  en stark röst för det ramlösa experimenterandet, med en sällsyn klangmedvetenhet arbetar hon med flygeln, både med och utan preparering.

GRENAGER & JERNBERG är en norsk-svensk improvisationsduo som funnits sedan 2007 och består av sångerskan Sofia Jernberg och cellisten Lene Grenager. De har uppträtt tillsammans på festivaler som Swedish Jazz Celebration, Perspectives, Frau Musica Nova och Hagenfesten, samt i SVT, SR och på konserter i Sverige, Norge och Tyskland. Deras första album, “Crochet”, gavs ut 2009 av olofbright (www.olofbright.com).

Lene Grenager (född 1969) är cellist och kompositör från Norge, internationellt känd genom grupperna SPUNK och Lemur.

Svenska sångerskan och kompositören Sofia Jernberg (född 1983) är omtalad för sitt arbete med grupper som The New Songs, PAAVO och Yun Kan 10.

Hagakyrkan, Göteborg
Fredag 26 november kl 19.00

Välkomna!