På turné: New Tide Orchestra

Hej! 

Nu börjar terminen och HOOB tar sitt ansvar och prövar era nyvakna, utvilade semesterhjärnor med en skrällnyhet samt några gigtips i Stockholm, Göteborg och Malmö i den beryktade HOOB-kalendern. Hör upp!

New Tango Orquesta är död. Länge leve New Tide Orquesta. 

Nu på lördag den 11e aug kl 20.00 sänder SVT2 veckans föreställning med ett helt nytt band. New Tide Orquesta gör en unik konsert inför TV-kamerorna på en liten ångbåt som guppar fram längs Göta kanal en sen natt och en tidig morgon i september förra året. 

Det är bara det att det här helt nya bandet har funnits i 15 år, gjort 6 skivor, vunnit fina priser och turnerat i snart sagt hela världen. Att byta namn på en orkester med den historien och det CVt är antagligen det dummaste man kan göra. Och det är alltså just det vi gjort! New Tango Orquesta heter från och med nu New Tide Orquesta

NTO blir alltså NTO, så när allt kommer omkring så är väl det mesta sig likt. Med en viktig skillnad: vi slipper förklara och försvara vår musik utifrån det där lilla ordet som förföljer oss hur vi än försöker ta oss vidare! Nu längtar vi istället efter frågan: Varför Tide? Och för säkerhets skull behåller vi den spanska stavningen på Orquesta. Vi vill ju inte bli av med titeln Sveriges mest felstavade band!

Konserten på ångbåten innehåller låtar från NTO’s senaste två studioalbum, Vesper och Bestiario. Den 24 oktober släpps nya skivan How To Climb A Mountain. 

///////////////

Kommande HOOB-gigs:

9 aug The Stoner spelar andra kvällen på Glenn Miller. Det var fett igår! Och högsommarvärme utlovas i alla fall inomhus! Gå dit! 

14 aug Josef & Erika tar med sig sina trogna bleckblåsare och gästar Göteborgs kulturkalas och Bältespännarparken kl 19. 

21 aug Le Système förstärkta med Lotte Anker spelar på Malmöfestivalen.

28 aug Hotell Scandic Malmen i Stockholm ställer till med jazzfestival och HOOB är representerade av både Andreas Gidlund kvartett och Nils Berg Cinemascope.

///////////////

Det var det för nu. Vi hörs snart igen! 

/HOOB