Sthlm, Fasching 2/5: PAAVO – med prisbelönade Cecilia Persson och Sofia Jernberg i spetsen – firar fet release!

2 maj, 20:00 (insläpp 18:00)

Fasching, Kunsgatan 63

Biljetter: 120 kr, student 60 kr

En av Sveriges mest omtalade och uppskattande jazzgrupper är aktuella med ny skiva och en live-film-dvd. Allt detta firas med en stor releasefest på Fasching samma dag som ”allt” släpps: 2 maj.  Releasekonserten bjuder på PAAVO i både trio och septettformat!

Tidigare har Paavo släppt två kritikerrosade album, senast Cançó del Paó (2010), då i det större formatet med nio musiker i ensemblen. Men hela Paavos musikaliska historia har burits främst av två – Cecilia Persson och Sofia Jernberg.

På denna tredje skiva sätts musiken på nya prov när formatet ändrats från ett mindre storband till en trio (förutom bandledarna hörs även Fredrik Ljungkvist på rörblås).

Resultatet blir förstås annorlunda men fortfarande helt lysande. Detta understryker också att det är Sofia och Cecilias musik det handlar om, oavsett arrangemang, och det vittnar om något genuint. En release som rymmer allt från det lilla till det stora, både bokstavligt, bildligt och ljudligt.

 

Sofia Jernberg är en av våra mest intressanta vokalister. Nyligen tilldelades hon priset ”Jazzkannan” av Riksförbundet svensk Jazz. Sofia Jernberg är född 1983 och har tidigare bland annat belönats med Kungliga Musikaliska Akademiens jazzpris. Hon sjunger bland annat i grupperna Paavo och The New Songs.

Cecilia Persson är en fantastisk kompositör, en innovativ pianist och en uttrycksfull improvisationsmusiker som kräver sitt utrymme. Hon är född 1982 i skånska Norra Åsum. Hon har etablerat sig som musiker och kompositör inom improvisationsmusik, inte minst genom gruppen Paavo. När Cecilia tilldelades Stockholm Jazz Festivals pris 2011 löd motiveringen: ”…en idérik pianist och osedvanligt lyhörd ackompanjatör som blir tongivande i alla sammanhang hon framträder i och som alltid starkt bidrar till musikens helhet”.

 

***********************************************

RELEASEKONSERT:

2 maj, 20:00 (insläpp 18:00)

Fasching, Kunsgatan 63

Biljetter: 120 kr, student 60 kr