Lyssna på Pappas Skägg i december

Pappas_skagg__small

Nu presenterar Kopasetic projektet Pappas Skägg, som går av stapeln i början av december.

I Pappas Skägg kommer musiken att att framföras av en tio-manna-ensemble bestående av samtliga Kopa-musiker, med dubbeluppsättningar av saxofon, gitarr, piano och trummor samt percussion och kontrabas. Alla tio musiker är samtidigt kompositörer och skriver varsin del i sviten. Gemensamt är intresset för starka melodier, spännande klanger och intrikata rytmiska förlopp, allt med viktiga inslag av improvisation.

Den röda tråden i sviten är tio olika karaktärer löst baserade på den franska barnboksserien Barbapapa. Barbapapa (en omskrivning av barbe à papa = pappas skägg) är ”en varelse med förmåga att ändra sin form till praktiskt taget vad som helst”. Hans fru och barn har alla specifika karaktärer, färger, intressen och egenskaper och tillsammans råkar familjen ut för många spännande äventyr. 

Detta har tjänat som ledstjärna för musiken – de olika delarnas strukturer har utformats och satsernas skiftande karaktärer samordnats till en helhet.

Mattias Hjorth fungerar som huvudansvarig regissör, med rollen att, tillsammans med de andra musikerna, arrangera och foga samman de tio kompositionerna till en större enhet.

Kopasetic utlovar att ”
Pappas Skägg är ett äventyrligt och färgrikt verk som förenar musikalisk värme och nyfikenhet med expressiv rytmik och flerdimensionell spontanitet”.


Musikerna:

Cennet Jönsson & Henrik Frisk – saxar & basklarine
Krister Jonsson & Mats Holtne – gitarr
Maggi Olin & Loïc Dequidt – piano & Fender Rhodes
Mattias Hjorth – bas & ”regissör”
Lisbeth Diers – percussion, elektronik & röst
Peter Nilsson – trummor
Peter Danemo – trummor & elektronik

Pappas Skägg kommer att framföras:

– 7/12 på Fasching i Stockholm

– 10/12 i Teatersalen på Dunkers Kulturhus i Helsingborg

– 11/12 på Studio 7 i Malmö (konsert & radioinspelning)