Parken Jazz Göteborg 23/2; Flugfiske förenar

Jazz och flugfiske (!) på Parken

Film- och skivaktuella Jazz & Fly Fishing – som gästar Parken Jazz Sessions den 23/2 – är en galen och unik sammansmältning av två passioner, tre nationer och fyra hyllade musiker.

– Jag hade länge haft en idé om en jazzgrupp bestående av flugfiskare, säger Joona Toivanen, som är en av Finlands mest hyllade unga pianister, med skivsläpp på Blue Note i ryggen.

Med basspelande brodern Tapani och göteborgstrumslagaren Fredrik Hamrå i båten, hittades gruppens fjärde medlem, norske gitarristen Håvard Stubø (JUPITER featuring Jonas Kullhammar) via nätet.

– På sin profilbild på Myspace stod han och höll i en stor röding, så jag mejlade och han meddelade att han gärna ville vara med.

Sommaren 2009 åkte gruppen på lång nordlig turné där spelställena valts utifrån tillgång till fiskevattnen. Resan dokumenterades av en (givetvis flugfiskande) filmare.

– Vi spelade på allt från stora festivaler till en fjälltopp inför en person och några renar.

Klippning pågår, men en trailer från filmen har redan gjort succé på världens fiskefilmfestivaler.

Till Parken Jazz Sessions 23/2 har gruppen inte bara med sig exklusiva filmklipp, utan även den rykande färska debutplattan.

Parken Jazz Sessions etablerade sig i höstas som en uppskattad mötesplats för Göteborgs musiker och publik. Varje klubbkväll innehåller en visionär konsert, godhjärtad jam session och ett öppensinnat DJ set.

Parken, Vasagatan 43, Göteborg. Entré 60 kr, gratis för jammare efter kl 22