Pat Metheny till Uppsala Gitarrfestival 10 oktober

PAT METHENY TILL UPPSALA GITARRFESTIVAL
Konsert i Uppsala Konsert och Kongress den 10 oktober. Metheny ger även en workshop den 11 oktober.

För många är PAT METHENY gitarristernas gitarrist. Sedan han klev in på jazzscenen i mitten av 1970-talet har han tillhört gitarrvärldens allra främsta artister. Nu är det klart att han kommer till Uppsala Internationella Gitarrfestival för en exklusiv konsert och en workshop på Uppsala Konsert & Kongress.

– Jag känner mig hedrad och glad över att ha blivit inbjuden. Festivalen är känd bland gitarrister och gitarrkännare över hela världen för sina spännande program och breda perspektiv över vårt instrument, säger PAT METHENY.

– Det är klart att vi känner stor glädje att kunna locka ett av de allra största namnen i världen. Det är ett erkännande av vårt arbete, säger Klaus Pontvik festivalchef och grundare. 

Med sitt virtuosa spel och vidsynta estetik har Pat Metheny skapat en helt ny klangvärld inom jazzen och fusionsmusiken. Han var bara tjugo år när han började i den legendariske vibrafonisten Gary Burtons band 1975 och redan året efter spelade han in debutalbumet Bright Size Life tillsammans med basisten Jaco Pastorius och trummisen Bob Moses. Nu har han fyllt sextio och är fortfarande en av de mest hyllade gitarristerna i världen.

Methenys mångsidighet går nästan inte att jämföra med någon annan musiker. Obehindrat rör han sig mellan, modern jazz, rock och klassisk musik. Under åren har han spelat med så skilda artister som Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento och David Bowie. Han har också komponerat musik för sologitarr, kammarensembler, elektriska och akustiska instrument, stora orkestrar och gjort musik till balettföreställningar. 

BILJETTERSLÄPP
Onsdag 15/4

Mer info på www.uppslagitarrfestival.se  

 .