Pombo bjuder till releasefest

pombo skivomslag

Releasefest för Pombo´s nya album ”faller du så faller jag”

datum: 8 mars

tid: 19.30 – 00.00

plats: Fylkingen (Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm)

entré: 80/60 kr (Studerande och Pensionär)

web: fylkingen.se/node/1862

Jazzgruppen POMBO släpper sitt efterlängtade album nr.2 med titeln faller du så faller jag. POMBO är kvintetten som bejakar friheten i att spela fel, tänka högt och tycka till.

POMBO har sedan 5 år tillbaka varit ute och spelat live på små och stora jazzscener runtom i Norden. Debutskivan Hunden (2012) fick mycket bra genomslag i bl.a OJ, DN, SvD, Kristianstadsbladet, Lira och uppmärksammades även i SR. 

Kvällen till ära utlovas tre storslagna akter samt ett festligt baröppningsnummer; POMBO, Pianomaskinen och Mats Erlandsson/Katt Hernandez duo.

POMBO består av:

Marie Hansen Sjåvik – sång
Anna Högberg – saxofon
Felicia Nielsen – piano & brandstation
Gus Loxbo – kontrabas & såg
Nils Wall – trummor

”Gränserna mellan jazz, visa, pop och poesi löses upp genom äventyrliga arrangemang och ett kreativt förhållande till den mänskliga rösten.”
-Johannes Cornell, Dagens Nyheter

”Varje låt av Pombo är en berättelse. Pombo är en grupp som har upprört monarkister och tillhör en ny generation musiker som har ett fritt förhållningssätt till musiken. ”
-Patrik Sandberg, Orkester Journalen

“Pombo balanserar text och musik med träffsäkert interfolierade instrumentalstycken, allt gjort med känsla och logik och glasklar transparens.” – Ingrid Strömdahl, SvD.