Powerjazz på Nalen i vår

 Fyra fredagar under våren bjuder Nalen in till Powerjazz ”In the spirit of Maynard”. 

 Trumpetaren Lasse Lindgren är en av de få i världen som kan föra denna tradition vidare utan att göra avkall på sin personliga stil.

 Lasse fick mycket av notskatten efter Maynard Ferguson av Maynards manager Ernie Garside från 1967 och under 70-talet när Maynards karriär tog fart igen.

Denna repertoar presenteras tillsammans med gästartister; nya stjärnskott som Isabella Lundgren och Vivian Buscek samt jazzlegender som Bernt Rosengren och Janne Schaffer!

 

Ernie Garside donerar Maynard Fergusons Conn Constellation till svensk trumpetare för den Ultimata Tributen.

 

Som många säkert vet var jag trumpetare och manager för den verkligt store trumpetlegenden Maynard Ferguson. Jag träffade Maynard 1967 och vi kan säga att jag ”recyled him” under mina nio år på den posten. Efter Maynards bortgång i augusti förra året har jag blivit överöst med förslag från många, många underbara trumpetartister som bett mig sätta upp ett Ferguson Tribut Band. Fram till nu har jag inte känt mig motiverad att försöka genomföra detta, som känns som en monumental uppgift. Men så hörde jag en alldeles remarkabel trumpetare, inte från USA men från Sverige, Skandinavien. Denne fantastiske musiker imponerade så på mig att jag som en present gav honom Maynards Conn Constellation – trumpeten som Maynard gav mig kort efter vårt första möte och det instrument som han gjorde sina stora inspelningar med från sent 50-tal till mitten på 60-talet. Jag toppade presenten med ett antal kopior på arrangemang för det band vi känner som The Big Connstellation. Nu undrar du vem denne fantastiske brassman är?

 

Hans namn är Lasse Lindgren. Bandet är Lasse Lindgren Big Constellation, The Ultimate Tribute to Maynard Ferguson. Absolut ett nytt trumpetnamn och ett som bör uppmärksammas, – den bäste hittills.

 

Er tillgivne

 

Ernie Garside

 

Nu på Nalen har Lasse med sig 13-mannabandet SOS Big Band. Dessutom blir det gästartister och DJ.

 

11/4 gästar Isabella Lundgren:   www.nalen.com/konsert/2014/lasse-lindgren-sos/  

 

25/4 gästar Bernt Rosengren

 

16/5 gästar Janne Schaffer

 

30/5 gästar Vivian Buczek

Mer info på  www.nalen.com/konserter/