Premiär för ny jazzfestival i Enskede

Matilda Schyborger. Foto: Elvira Glänte

Den allra första upplagan av Enskede Jazzfestival kommer hållas i Triangelkyrkan i Enskede mellan den 13-14 september. Initiativtagare är sångerskan Matilda Schyborger.
– Jag har gjort i stor sett allting själv från första stund och det har vart väldigt utvecklande!, berättar Schyborger.
– Vi har fått ett litet stöd av Studieförbundet Bilda med hjälp med affischer och ljus men ingenting i övrigt. Eftersom det är första året vi kör blir detta en testomgång och jag tänker att nästa år – om detta går som det ska – kommer bli en ännu större satsning. Det här året handlar mest om att se om folk i Enskede och Stockholm är intresserade. Nästa år hoppas jag kunna blanda in de småföretagare som ligger runt gamla Enskede torg mer och kanske utvidga med ännu en scen.
Hur stor publiktillströmning räknar du med?
– Jag räknar med minst 75 personer per kväll. Men jag håller mig pessimistisk med flit för att kunna känna mig nöjd.
Vad utgick du ifrån när du bokade artisterna som medverkar?
– Artisterna valdes utifrån instrument och etablering. Jag kände att jag ville ha en bra blandning instrumentalt och vokalt och även i storlek, att det ska vara riktiga band med en ordentlig repertoar och ett genomtänkt sound. Jag tänkte mycket på att blanda åldrar. Det är så lätt i Stockholm att det blir antingen musikhögskolan eller etablerade musiker, så jag ville kombinera dessa så en kan gå dit och lyssna på något en hört men även upptäcka nytt.
– Lineupen och tiderna är främst uttänkta efter instrumentet så att inte alla gitarrer eller tromboner hamnar på samma kväll. Konserterna börjar klockan 19 både på fredagen och lördagen.

Spelschema

13/9
Karin Hammar Fab 4
Andreas Hourdakis Trio plays Bob Dylan
Lovisa Jennervall/Manne Skafvenstedt

14/9
Agnes Darelid Group
Poeme
Susanna Risberg Solo/Duo
Malmén/Skogh kvartett

Följ Enskede JazzfestivalFacebook och/eller på Instagram.

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.