Premiär för ny jazzfestival på Reimersholme Hotel

Basisten Patrik Boman ligger bakom satsningen Pb7 & Reimersholme Hotel International Jazzfestival som är planerad att äga rum under två helger i februari nästa år: (17-18/2 och 25-26/2).  Bland artisterna märks namn som Per ”Texas” Johansson, Ellas Kapell med Lovisa Jennervall, Rick Margitza (Miles Davis), Lucio Ferrarra, Nicola Angelucci, Amanda Sedgwick och Carl Orrje.

Hur kom du på idén att dra igång en festival på Reimersholme Hotel på Södermalm i Stockholm?

-Jag har gjort en hel del saker tillsammans med Andil och Kaspar på Reimersholme Hotel. Jazzkonserter en gång i veckan, något upphugget dock på grund av pandemi och restriktioner. Till Stockholms Jazzfestival 2020 samarbetade vi och fick till ett bra program. När jag fick beviljat krisstöd, från Kulturrådet, för att göra en serie konserter på Reimersholme Hotel tyckte vi att de  konserterna kunde komprimeras lite, 6 konserter på fyra dagar, och därigenom få en prägel av festival. Jag ska jobba med pianisten Antonio Ciacca och Rick Margitza (med meriter från Miles Davis band) i sommar så det kändes naturligt att kolla med dem och blev glad när jag fick beskedet att de var lediga.  Lucio Ferrara och Nicola Angelucci är två underbara musiker jag jobbat med genom åren och det känns kul att kunna bjuda in dem till Sverige. Sen har vi de fantastiska musikerna, och goda vännerna, från Sverige som tidigare vid olika tillfällen spelat på Reimersholme Hotel. Det känns också väldigt kul att Ellas kapell, representanter för den nya generationen, kommer att spela på festivalen.

Hur stor publik räknar ni med att ta in?
-Om gästantalet inte påverkas av pandemi och restriktioner så tar hotellet in 120 pers i baren och ca 50-60 pers i restaurangen.

Någon av konserterna som man absolut inte får missa?
-Det är bara toppkonserter enligt mig, det är inget du vill missa. Jag ser särskilt fram emot mötet mellan Rick Margitza och Linnea Jonsson.

Mer detaljerat program kommer inom kort att uppdateras på:  https://reimersholmehotel.se/evenemang/ 

För mer info:
boman.p64@gmail.com

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.