Radiotips: ”Jazzklubbar i Sverige”

”När Lasse Seger tipsar om något så lyssnar man.”
– Gammalt ordspråk i min lägenhet

Korten på bordet: jag är (tyvärr) något av svensk mästare i grenen Dålig Radiolyssnare. När jag är hemma spisar jag skivor. När jag är ute och går på stadens gator vill jag höra stadsljud. När jag åker kollektivtrafik kan jag bara koncentrera mig på själva kollektivtrafiken. Och ingen bil har jag.
Men i dag – tack vare ett tips från allas vår Lasse Seger – har jag i alla fall och med stor behållning plöjt de två avsnitten i Ola Anderstedts P2 dokumentär ”Jazzklubbar i Sverige”.

”Jazzklubbar i Sverige” berättar (för att citera Anderstedt själv) ”de svenska jazzklubbarna och jazzföreningarnas historia” och det är en historia om ”alla de platser där jazzen i Sverige har funnits att höra på live”. Samtidigt innehåller förstås ”Jazzklubbar i Sverige” även en mängd fantastisk musik – insprängda mellan alla intervjuer och prator finner man Arne Domnérus, Harry Arnold, Bud Powell, Ornette Coleman, Miles Davis …

Avsnitt ett av ”Jazzklubbar i Sverige” – ”Att spela på dörren” (57 min) – kan du ta del av här. Avsnitt två – ”Tillsammans är vi starka” (57 min) – finner du här.

Om du ännu inte lyssnat – lyssna nu! Om du redan lyssnat – lyssna igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.