Recordstore Day

CD:n är död, förkunnar allas vårt rättesnöre, SJ:s gratistidning Kupé (heter den väl?). För att anlägga moteld ordnades bland annat i Stockholm, enligt amerikansk idé, skivbutikernas dag lördagen den 18 april. OJ:s anonyma skivpatrull gjorde ett ovetenskapligt svep över huvudstaden.

RuntRunt på Odengatan var med i arrangemanget och bjöd på fin live-musik från Nils Berg och Oskar Schönning. Med små medel skapades ett milt sväng med musik från The Stoners nya album och från Schönnings dito Puerto. Det senare såldes också i limiterad ”pocket-upplaga” för 59 nedvärderade kronor. Gott kaffe blev man också bjuden på!

Harald Hult på Andra Jazz var inte med i de gemensamma aktiviteterna. ”Vi kör med fest och Recordstore day varje dag istället!” Vilket är alldeles sant, bara man vet vad man ska fråga efter när man kliver över tröskeln!! ”Jag ska bara titta lite” är helt fel inledningsreplik.

På Petsounds var det inte så mycket jazz, men desto fler artister som framträdde. Lågmält och akustiskt med fin närvaro, när vi var där. Sista exet av Sun Ras dubbel-CD The Singles fanns dock här och även fin Horace Silver på nypressad audiofil-vinyl.

Så CD:n är absolut inte död och vinylen lever den också. För visst är det kul om musiken har en fysisk representation och inte bara är en virtuell datafil?

Skivpatrullen