Rickard dokumenterar och jammar

 

Rickard Malmsten är en man med många järn i elden, det har OJ konstaterat tidigare när vi intervjuade honom under hans tid som bosatt i Hong Kong.

 Nu är Rickard tillbaka i Sverige tillsammans med fru Maarika och deras tre barn. Han är definitivt skåning, från Landskrona, men familjen har nu hamnat i Stockholm. Därifrån ska mångsysslaren och basisten Malmsten driva sina många projekt. Just nu är Stockholm Jazzfestival på dagordningen.

Bland annat ska Rickard videointervjua ett antal personer med koppling till festivalen, som till exempel arrangören

RickardMalmstenJazzjam-1

Lena Åberg Frisk, Claes Jansson, Victoria Tolstoy, Bernt Rosengren, och Magnus Lindgren.

Hur kommer vi att kunna ta del av resultatet?

– Mycket av förarbetet kommer att vara tillgängligt på sociala media som Jazz i Stockholm på Facebook och på YouTube, berättar Rickard.

Du ska leda ett jam på Engelen den 29 september. Har det någon koppling till ditt projekt?

– Absolut. Flera av musikerna som spelar på festivalen kommer att medverka och även hela band som Claes Jansson Group och Maria Kvist Kvartett kommer att visa upp några låtar som dom kommer att spela på festivalen.

RickardMalmstenPromo

Vilka kommer att kunna höras på Engelen?

– Jag har ett par egna band som kommer att vara husband, och vi ska köra några låtar i början till det börjar röra på sig. Jag kommer bland annat att ta med mitt Vocal Project och min kvartett.

Vad kan du mer berätta om dina projekt?

– Tidigare i år fick jag i uppdrag att filma folkfestivalen Viru i Estland. Festivalen hade svenskt tema med många duktiga svenska musiker som Jonas Knutsson. Mitt arbete för Stockholm Jazzfestival är en uppföljare till detta projekt. Jag kommer att jobba ihop med Gusten “Gurra” Andersson under hela festivalen, och han kommer också att filma och intervjua musikerna på jammet som kommer att vara på Engelen i Gamla Stan.

I väntan på klipp från Rickards intervjuer kan man höra och se honom i olika konstellationer på Youtube:

Med Magnus Lindgren och Erik Söderlind Hong Kong TV med intervju

 http://www.youtube.com/watch?v=krfq01_mvuU

Solobas i Hong Kong TV

 http://www.youtube.com/watch?v=L0j4BGzw7aA

Med Ulf Wakenius i Hong Kong

 http://www.youtube.com/watch?v=p7Pg0qX1ACc