Rickard Malmsten fixar festival i Estland

Richard Malmsten-jazzfestival

I tio års tid har basisten och entreprenören Rickard Malmsten burit på en dröm om att arrangera en jazzfestival i den Vösu i Estland. Nu står det klart att drömmen blir verklighet nästa år.

 

Rickard Malmsten intervjuades av Landskrona Direkt, Landskronapåg som han är, och kunde då bland annat berätta att han har försökt tajma festivalen för att inte krocka med till exempel Köpenhamns Jazzfestival och andra festivaler i Estland.

”Därför har vi bokat den 19-20 juli, vilket är passande eftersom som dom har två evenemang här i staden precis innan och efter.”

Varför blev det just Vösu? Jo, Rickard har besökt staden många gånger sedan han träffade sin fru för 22 år sedan, och redan för tio år sedan började han fundera på en festival.

Rickard har en lång lista på artister som vill vara med både från Sverige, Baltikum och övriga världen och det kommer att vara tufft att välja, men ”det är ju tyvärr en del av mitt jobb”. Annonsering av artister kommer framöver när kontrakten är signerade men vi kommer att se några av våra stora stjärnor.

Rickard Malmsten kommer själv att höras på festivalen, bland annat som en del av huskompet.

OJ intervjuade Rickard om hans tid i Hong Kong i februari 2012. Läs artikeln här.