Rune Gustafsson och Joachim Bergström är årets Monica Zetterlund-stipendiater!

Rune GUstafsson (Foto från www.dast.se)

Monica Zetterlunds Minnesfond har utsett årets stipendiater. De utvalda är Rune Gustafsson och Joachim Bergström. De tilldelas 40.000 respektive 20.000 kronor.

Rune Gustafsson började sin karriär som jazzgitarrist i Göteborg, men flyttade snart till Stockholm. Sedan 1950-talet har han tillhört eliten av svenska jazzmusiker och samarbetat först med Putte Wickman och senare under en följd av år med Arne Domnérus. Rune Gustafsson har även skrivit filmmusik.

Joachim Bergström har flera års erfarenhet som musicalartist med roller i bland annat No Way to Treat a Lady, Zorba, Skönheten och odjuret och West Side Story. Han har också uttryckt sig inom jazzen i samarbete med Magnus Lindgren Band. Han har också varit med om att starta jazzklubb på Gröna Lund.

Stipendierna delas ut i samband med den Monica Zetterlund-konsert som anordnas i Arenan, Bibliotekshuset i Karlstad fredagen den 1 oktober. Då medverkar förutom stipendiaterna bland andra Monica och Carl-Axel Dominique, Hans Backenroth, Zoie Finer och Bengt-Arne Wallin.

Ordförande för Monica Zetterlunds minnesfond är Monica Dominique.