SarahRiedelMetropol AndersOlofsson

Finstämd jazzafton med Sarah Riedel och Lars Janssons trio på Metropol

SarahRiedelMetropol AndersOlofsson

 Den 20/3 gästade Sarah Riedel och Lars Janssons trio Härnösands jazzklubb, Öbacka Jazz och blues. Som alltid gavs onsdagsjazzen i klubbens stamlokal Metropol.

Denna jazzafton hade Lars Jansson utökat sin trio med den kände norske trumpetaren Tore Johansen. Tillsammans med Lars trio och Sarah har han skapat ett poesi & jazzprojekt med texter av Tranströmer. De flesta texterna tonsatt av Johansen. Sarah stod förstås för sången väl uppbackad av den samspelade orkestern.

Innan Sarah steg upp på scenen till publikens varma applåder inleddes första set med ett par instrumentallåtar, bl a Beginners blues som kommit att bli en Lars Jansson standard. Hon framförde flera kända texter av Tranströmer.

Sarah varierade träffsäkert sin röst till de olika texterna. Långsam musik framfördes med liderlig röst medan Han som vakande av en sång över taken fick göra det till en spröd och vacker stämma.

I andra set presenterade sig bandets musiker, särskilt Paul Svanberg på trummor och Tomas Fonnesbaek på bas. Orkestern gav dem rikligt med utrymme att spela egna solon till publiken starka gillande. Tore Johansen trumpet klingade vacker och finstämt såväl i den instrumentala delen som till Sarahs sång.

Sarah avslutade med extranumret Barnen i Bullerbyn till Göstas, Saras & Hannas ära – en känslomässigt stark avslutning av konserten!


Text & bild: Anders Olofsson

Sarah Riedel sång, Tore Johansen trumpet, Lars Jansson piano, Thomas Fonnesbæk bas, Paul Svanberg trummor


Annonser
Annonser