getztogether

Amanda Sedgwick gästade Peter Getz

getztogether

Amanda Sedgwick spelade och sjöng i klubben Getz Together 7/11 2011. Peter Getz har kvar sin klubb som tidigare hette JazzGrodan på Grev Turegatan 16, men den har bytt namn, däremot inte inriktning som innebär att Peter med kompet OP3 bjuder in en eller två gästsolister vid jazzkvällarna varannan måndag.

 

 

Sedgwick tog för sig rejält i sina två första nummer ”You Took My Heart” och ”Star Eyes”. Vilket helt suveränt altsaxspel hon presterade. Vacker, bärig ton och en teknik av förstklassigaste slag. Säkerheten påminde om Phil Woods, men fraseringsmässigt hade hon sin egen stil. Helt personlig. Samspelet med komptrion kändes som om det var minituöst genomrepeterat. Naturligtvis bidrar det ju att Daniel och Amanda spelat en hel del tillsammans sista tiden, och med Jan och Robert tar deras enorma rutin över utan att det behöver repeteras.

Komptrion OP3 har basist Jan Adefelt döpt efter Oscar Peterson Trio. Tilling, Adefelt och Robert Ikiz kan så mycket musik, så det blir ett helgjutet resultat dessa kvällar, när man bara har haft några timmar på plats före föreställning.

Titlarna på de nummer som förekom följer nedan, med angivande av vilka som gjorde vad, och inför en ovanligt ungdomlig publik. Förutom Amandas rutinerade altsaxspel och sång, Daniel Tillings helt kongeniiala pianoutflykter, förekom ett antal fina bassolon av Janne, och sist men inte minst det helt igenom suveräna trummandet på såväl därför avsedda trummor och cymbaler utan också på diverse närstående ställ och annat som gick att slå på.

Mannens namn är Robert Ikiz och han har en enastående musikalisk uppfattning och ett mycket humoristiskt sätt att presentera sina små trick utan att hans ansiktsuttryck förändras, som hos Chico Marx när han gjorde sitt äppelnummer på pianot.

Peter Getz är en utomordentligt bra jazzsångare med hyggligt omfång och bärighet, och ibland greppar han sin svenskbyggda akustiska gitarr för att kompa något nummer ur sin popigqre re-pertoar som t.ex. Stings ”Fragile”, där också Amanda sjöng en andrastämma. I övrigt har han ett rutinerat sätt att domptera sin publik, och det hela presenteras via en utmärkt ljudanläggning.

Nalle Nilsson

 

2011 11 07

KLUBBEN GETZ TOGETHER (fd. JazzGrodan)

GREV TUREGATAN 16, STOCKHOLM

Daniel Tilling p, Jan Adefelt b, Robert Ikiz tr, Peter Getz g, vo, ledare.

GÄSTARTIST Amanda Sedgwick as, vo.

Annonser
Annonser