Christina-Gustafsson_foto_GoranEngstrom

Christina G avslutade säsongen i Aneby

Christina-Gustafsson_foto_GoranEngstrom

Sångerskan Christina Gustafsson avslutade vårsäsongen hos Aneby jazzklubb med ett trevligt och väl sammansatt program av egna alster och några standardmelodier. Förra året var det systern Rigmor som stod för avslutningsprogrammet. Vi får väl se nästa år om detta blir en familjetradition.

Christina Gustafsson inledde med att hon hört från många som spelat i Anebys konserthus att det är väldigt trevligt att spela där. Som publik är jag part i målet och tycker väl att jag är trevlig för det mesta, men det är sant att det verkar uppstå en god kontakt mellan musiker och publik vid konserterna i Aneby. Trots att publiken sitter i en traditionell salong och musikerna står på en scen så infinner sig oftast en varm närhet som bidrar till kontakten mellan scen och salong, en kontakt som är nödvändig för att musiken ska bli angelägen.

Hur som helst fanns den där känslan där i tisdags. Delvis på grund av Christina Gustafssons avspända och chose-fria presentation av både sig själv och sina musiker. Sen är det alltid roligt att se musikernas uppskattning av en fin soloprestation från en medmusiker. Bland annat spelade Martin Höper flera välfunna solon som framkallade leenden hos övriga på scenen.

Men det väsentligaste är kanske ändå den spelglädje som genereras av musikernas lyhörda samspel och kommunikation. Gustafsson har även en stor portion värme i sin röst, långt från den nordiska svalka som präglar flera sångarkollegor från våra breddgrader.

I komptrion har Höpers fina insatser redan nämnts. Max Schultz hade som vanligt en stor portion blues i sitt gitarrspel, men hade lätt att växla till mera känsligt och nedtonat komp bakom Gustafssons fina sång. Chris Montgomerys trummor var på samma sätt både pådrivande och känsliga när det behövdes. En väl sammansatt kvartett som spelade flera bra melodier skrivna av Gustafsson själv.

Fast bäst var nästan extranumret, Lovin’ Spoonfuls gamla hit Daydream. Perfekt avslutning av Aneby jazzklubbs vår och nu är det bara att dagdrömma om vad som kommer i höst!!

Jan Strand

 

Christina Gustafsson i Aneby konserthus tisdag 5/4

Christina Gustafsson vo, Max Schultz g, Martin Höper b, Chris Montgomery dr.

Annonser
Annonser