VivianBuczek_GoranEngstrom

Claes Crona 3 + 2 = En trevlig kväll i Aneby

VivianBuczek_GoranEngstrom
Så enkel är musikalisk matematik ibland. En mycket välspelande trio och två spännande gäster och solister!

Fem musiker som är ute på en ganska hektisk höst-turné om tio spelningar. Spelschemat är inte direkt upplagt efter geografiska förutsättningar, men rör sig under nästa vecka mest i södra Sverige.

Musikaliskt har man valt att hylla flera av jazzens största vokalissor, Carmen McRae, Sarah Vaughn, Anita O’Day och så naturligtvis Buczeks personliga favorit – Ella Fitzgerald. För varje sångerska valdes ett standardnummer som var typiskt för just henne.

Men man lyfte också fram några jazzklassiker i textsatta versioner. Roligast var Caravan som Peter Asplund arrangerat snyggt. Förutom mycket fina sånginsatser från Buczek så visade även Asplund att han kan sjunga. Inte lika bra som hans trumpetspel, men helt ok.

Grunden för musiken lägger dock Cronas mycket samspelta trio. Smakfullt, pådrivande, fint solospel. Måste vara en fröjd som sångerska eller trumpetare att stå bakom en så välspelande trio.

Förutom att spela så pratade både Buczek och Asplund mycket om musiken, en folkbildande ambition som flera i publiken tyckte var trevlig. Ibland blev det kanske lite långt vilket gjorde att musiken tappade tempo, men det är mest en anteckning i marginalen.

Jazz av hög kvalitet och som vanligt en fin kväll i Aneby! Och på vägen hem så klarade Sverige 3-2 mot Holland!!

Jan Strand

Aneby Jazzklubb 11 oktober 2011
Vivian Buczek vo, Peter Asplund tp flh, Claes Crona p, Hans Backenroth b, Johan Löfcrantz-Ramsay dr.

 


Annonser
Annonser