EddieGomez

Det kretsade kring Gomez och Broo

EddieGomez

Eddie Gomez, en levande jazzlegend på besök i Härnösand Oktober är en bra jazzmånad i Sverige, festivaler i såväl Stockholm som i Umeå.

I Härnösand är det jazz en gång i veckan på Metropol i Öbacka Jazz & Blues regi. Vid en av de första onsdagskonserterna i oktober gästade basisten och jazzlegendaren Eddie Gomez jazzklubben i sällskap med Stefan Karlsson på piano, Magnus Broo trumpet och Billy Drummond trummor.

I så väl första som andra set var det kring Eddie Gomez och Magnus Broo som musiken kretsade. Broo visade sin spelskicklighet och för en gäst som inte vetat vilka musikerna i bandet var hade nog i början av konserten haft problem med att förstå vem som var den stora attraktionen.

Dock dröjde det inte så långt in i första set innan Gomez lät publiken lyssna till snärtigt rytmiskt basspel i såväl solon som en del av hela bandet. Gomez flirtade med publiken när han slog an en ton på sin bas och sa: Det känns som att befinna sig i två världsdelar att stå här på scenen med NY bakom mig”.

Kombinationer av avancerat fingerspel, ackord och stråke fick lokalen att vibrera och publiken gav sitt gillande via långa varma applåder. Stefan Karlsson visade också att han är en pianist av klass, inte minst när han briljerade i ett eget stycke – verkligen en jazzupplevelse att lägga till tonminnet!

Text: Anders Olofsson
Bild: Åke Dahlbäck

Annonser
Annonser