peter-getz foto AkeDalback

Entertainment med Peter Getz och Stockholm Jazztrio

peter-getz foto AkeDalback

Peter Getz gjorde entré som om vi satt på en berömd jazzklubb i New York på 60-talet, brett leende hälsande han på publiken, tog i hand, och bytte några ord innan han klev upp på scenen för att sjunga. Med på scenen var Stockholm Jazztrio med Daniel Tilling på piano, Jan Adefeldt bas samt Jesper Kviberg trummor.

I såväl första som andra set radade Peter upp kända låtar som Skylark, Lulu’s back in town med flera. Stilarter blandades frimodigt med stor säkerhet i röst och mellanprat. Han berättade bland annat om sin far Stan Getz som han mött sex gånger i sitt liv.

Vid ett av mötena fick han vara med om inspelningen av The girl from Ipanema med Astrud Gilberto, kanske den mest sålda av Stans alla låtar, 27 miljoner exemplar. Peter spelar även gitarr och visade upp sin skicklighet på instrumentet i bland annat Sting-låten Fragile där han i mitten av låten ”kom loss”, som han själv utryckte det, i ett riktigt jazzsolo på instrumentet. Stockholm Jazztrio visade sig också vara en riktigt jazztrio under de partier av föreställningen där det fick eget utrymme på scenen.

Ett till sista stolen utsålt Metropol tog emot Peter Getz med stor värme och erkänsla. Peter Getz framförande av ballader i jazzton uppskattades verkligen.

Foto: Åke Dahlbäck
Text: Anders Olofsson

 

Annonser
Annonser