KarinHammar

Glädje och energi med Karin Hammars kvintett

KarinHammar

 Under vårens turné har Karin Hammar utökat sin kvintett med den unga norska saxofonisten Hanna Paulsberg. Övriga i bandet är Chris Jennings, bas, Karin Hammar själv på trombon, Anders Persson Piano och Anders Kjellberg trummor.

 

Karin, Anders P och Anders K är namnkunniga och väletablerade jazzmusiker som vi alla känner till. De två övriga i bandet, Hanna Paulsberg och Chris Jennings är kanske inte lika kända för den svenska jazzpubliken. Hanna har examen från Trondheims musikkonservatorium 2011 och därefter har hon turnerat i de nordiska länderna och England.

Chris kom från Canada till Paris 2002 och har sedan dess den franska huvudstaden som utgångspunkt för livet som artist. I dag tillhör han en av de jazzmusiker som spelar med kollegor från Europa under turnéer i främst i vår världsdel men även hemma i Kanada.

Med så erkända musiker i bandet var det inte förutan att förväntningarna var stora bland publiken. I såväl första som andra set framförde de låtar komponerade av endera Hanna Paulsberg eller Karin Hammar själv. Hanna visade redan i första set upp en entusiasm och energi så vi riktigt hörde att hon hade en spelglädje lite utöver det vanliga. Hon visade allt eftersom upp sin förmåga att utrycka sin musikalitet och under första sets sista låt, Fugitive, fick vi lyssna till ett mjukt men intensivt solo som fick låtskrivaren Hammar att börja dansa!

Chris Jennings suggestiva basspel kanske bäst kom till rätta i låten Råtta av Hanna. Under andra set fördjupades den avslappnade spelglädjen och konsertens sista ordinarie låt blev en svängig blues i sjutakt!

Text och foto: Anders Olofsson

Annonser
Annonser