TrummorOrgel2014-04-04 12

Glödhett bra med Trummor & Orgel

TrummorOrgel2014-04-04 12

En lyckad premiär – så sa organisten Anders Ljunggren efter spelningen med Trummor & Orgel. Och jag kan inte annat än hålla med för bra var det, in i det glödheta bra.

 Före giget på Söderhamns Teater bytte jag några ord med trummisen Staffan Ljunggren. Han berättade att gruppens musikaliska rötter finns i 60-talet. Men man har ingen önskan att fastna där. Visst, nischa sig kan ju vara positivt så tillvida att folk är säkra på vad dom får. Men samtidigt så tar nog det hela slut ganska tidigt. Bättre då att fortsätta utveckla sin musik. Och att musiken utvecklats hörs tydligt både på plattorna och konserten.

TrummorOrgel2014-04-04 7

Var rötterna finns är tydligt. Allt står dock på egna ben. För Trummor & Orgel har en speciell mix av jazz, rock och indiepop. Och framför allt, det svänger rent ut sagt rejält.

Inleder spelningen gör Airplay från albumet Depature/Arrival. Sen blandas det friskt och uttrycket gränsöverskridande musik passar väl in här. Finstämt, tungt och svävande är andra ord som dyker upp.

Videon som visades underströk det musikaliska innehållet. Som förutom nämnda platta även inkluderade spår från Reflections From A Watery World, Visions och Out Of Bounds.

TrummorOrgel2014-04-04 2

Kvällens intro var en inspelad vindsekvens och avslutningen extranumret Hurricane. Efteråt ville jag höra MER. Och det var jag inte ensam om för det var kö till skivförsäljningen.

Nästa stopp på vårturnen är Eskilstuna den 11/4. Sen drar det igång på allvar. För utförlig lista titta in på www.trummororgel.com.

Text och foto: Hans Ivarsson

 

 

Annonser
Annonser