Bild8

Stora och små format på Jazzpartyt i Lund

Bild8

Det lundensiska Jazzpartyt hölls i år för tredje gången på Akademiska Föreningen – det har visat sig att det var ett lyckat lokalbyte, enligt bland andra OJ:s bloggande medarbetare Stig Linderoth. Här följer Per Wikéns och Lasse Segers intryck:

C’est si Bon sjöng Lillian Boutte inne i Café Athen, kompad av sitt band Burich L´Etienne New Orleans Ensemble, och visst var detta en en god jazzfest:  Elva band på sju scener,  med de flesta av jazzens stilarter representerade: Blues, swing, traditionellt, fusion, funk – you name it.

Bild6

Från det lilla formatet till det stora: Efter att ha diggat duon Gotte och Måns Persson inne i Tegners Matsalar kunde man sedan kasta sig tre trappor  upp till Stora salen för att där låta sig inbäddas av maffiga storbandsklanger från Flashback Big band- just det, Glenn Miller music med idel  klassiker: In the mood,  Little Brown Jug,  Moonlight Serenade – sicken nostalgitripp.

Bild3
Lillian Boutté har en pondus, innerlig känsla och tidvis frän stämma som hon utnyttjar i nummer som Basin Street Blues, och ville man ha ännu fränare kvinnlig sång kunde man dra ner till källarsalen för att avnjuta bluesvokalissan och munspelerskan Kellie Rucker – råare och fränare kan det inte bli.

 Bild7

Kompgruppen Ralph & The Big Bang group var för tillfället förstärkt  med trombonisten Fredrik John – ett originellt grepp på ämnet.

Hade man inte fått sitt lystmäte på kvinnlig bluessång kom tillfälle att i den sena timmen låta sig bedåras av de fyra Blues Sisters show i Tegners matsalar – nu hade det börja likna nattsudd och nattsuddaren himself Svante Grundberg var på plats och visade oldtime jazz på film under hela aftonen i konsertsalen.

Se, det var en helkväll, grattis till arrangör Louis Mitchell. Den ende som kanske inte blev helt tillfredställd var väl den dogmatiskt renlärige bebopfantasten – det fanns  inget av den varan, men ändå blev detta en synnerligen trivsam afton.      

Text: Per Wikén
Foto: Lasse Seger

Jazzparty  AF borgen Lund 21.1

Bild1

 

Bild2

 

Bild5

Annonser
Annonser