JenniferBrown_Harnosand

Jennifer Brown & Andreas Gidlund Quartet på Metropol

 JenniferBrown_Harnosand

Öbacka Jazz & Blues, som håller till i den fantastiska lokalen Metropol i Härnösand, bjöd i onsdags in till konsert med Jennifer Brown & Andreas Gidlund Quartet. Temat för aftonen var Nina Simone. Ribban var med andra ord inte blygsamt lagd.

Tio över sju pep ett SMS i min telefon: ”kan hålla två platser en stund till” vilket berättade att nu var det hög tid att gå till den gamla biograflokalen med jättebilden av New York som scenfond. Jennifer och bandet var en publiksuccé redan innan de äntrat scenen.

Konserten inleddes med bandets version av den gamla sången Work Song, och vann publikens gillande. Jennifer anslöt därefter och publiken lyssnade nyfiket och med gillande till hennes tolkningar av Nina Simone, särskilt låtar som To love somebody, Sinnerman och New Dawn.

I andra set spelade bandet tätare tillsammans med Jennifers soulinspirerade sång. Med The Look of Love fick hon, liksom Andreas, nu på flöjt, publikens varmaste applåder. Konserten avslutades med I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free, och Here comes the Sun, kvällens två bästa framföranden, av såväl bandet som Jennifer, och det var uppenbart att publiken gärna hade tagit emot ett tredje set. 

Text Anders Olofsson
Foto Regina Engström-Olofsson

Jennifer Brown & Andreas Gidlund Quartet på Metropol, Härnösand 26/10.

Jennifer Brown sång
Andreas Gidlund saxofon
Fabian Kallerdahl piano
Mattias Grönroos bas
Lars Källfeldt trummor

 

Annonser
Annonser
array(10) { [0]=> int(54209) [1]=> int(54321) [2]=> int(50803) [3]=> int(54013) [4]=> int(54382) [5]=> int(54353) [6]=> int(51323) [7]=> int(54305) [8]=> int(54329) [9]=> int(54325) }