LarsJansson_trio_Lund _1

Lekfullt och lyriskt på Mejeriet

LarsJansson_trio_Lund _1

Det blir lekfullt och lyriskt när Lars Jansson Trio spelar på Mejeriet i Lund. Konserten inleds med Lover Man, alltså en standardlåt. Nya skivan Whats´s New med den nya trion innehåller bara standards medan Lars förutvarande trio mestadels framförde hans egna kompositioner. Recension av denna fina skiva, med ny basist och trummis kommer naturligtvis i OJ.

Ny på bas är unge dansken Thomas Fonnsbæck och på trummor Lars son Paul Svanberg, vilka medverkar på nya skivan som såldes och signerades slut i samband med konserten. De nya unga med präktiga solon visar god tro på framtiden. Lars ödmjuka och icke humorbefriade mellansnack och hyss (professor som han är) bidrar till en härlig konsertstämning. Låtar som The Mascquerade is over, Hilda smiles, (Hildas Miles) och A rare italian bird (tillägnad klarinettisten Gabrielle Mirabasi) ger en underbar meditativ stämning. Låtarna om Hilda är inspirerade av Lars barnbarn.

Som vanligt på Mejeriets bruncher är det fullsatt, och det går inte att ta fel på publikens förtjusning. Det blir två extranummer (Hilda och To old for means). Jazzföreningen Plektrums bruncher firar i dagarna 20 år. OJ passar därför på att gratulera till stor framgång med ett lyckat koncept, där det oftast är fullsatt på lördagseftermiddagarna i den finaste konsertlokalen jag känner till, nämligen Kulturmejeriet.

Text och foto: Lasse Seger

Mejeriet i Lund 30/10 2010
Lars Jansson p, Thomas Fonnesbaek b, Paul Svanberg dr,

LarsJansson_trio_Lund _2
Annonser
Annonser