GeorgRiedel_Harnosand

Norsk-svenskt av toppklass på Metropol

 GeorgRiedel_Harnosand

Det är lördag kväll den 1 oktober, och Öbacka Jazz & Blues på Metropol bjuder in till en helkväll jazz med Fine Together.

Jazzklubbsarrangörerna börjar ställa ut extrastolar långt innan bandet äntrar scenen, och ett lågmält men glatt sorl av förväntningar sprider sig. Det är ju inte var dag möjligheten finns att få lyssna till storheter som Georg Riedel och John Pål Inderberg live, och dessutom tillsammans med Lars Jansson och övriga i Fine Together, helt enkelt norsk-svensk jazz av världsklass!

Bandet spelar inspirerat, tätt, och med humor. Lars Jansson river ner applåder när han spelar piano med ”flintsidan” av sitt huvud och Georg Riedel berättar historier från sin långa och framgångsrika karriär med bland andra Jan Johansson. Georg ler och säger: ”När vi är ute och spelar brukar vi bli inbjudna till någon efter konserten. En gång var Jan och jag på efterfest på Frimurarlogen i Jönköping och spelade. Då klev en dam upp och sa: Ni borde inte göra annat än det här!”

Låtarna är från bandets gemensamma skiva Fine Together, låtar skrivna av de olika bandmedlemmarna, förutom just Fine Together som är en känd Lars Gullin-låt. Under första set är framförandet av Riedels Melancholia magiskt, med ett växelspel mellan låtskrivaren själv och Inderbergs näst intill oändliga toner (via cirkulationsandning) på sin barytonsax. Under andra set höjs stämningen ytterligare och Lars Janssons pianospel på Beginners Blues drog ner kvällens varmaste applåd.

Text: Anders Olofsson
Foto: Regina Engström Olofsson


Metropol, Härnösand

Roger Johansen feat. Georg Riedel and Fine Together
Roger Johansen (dr), Georg Riedel (b), Tore Johansen (tp) Lars Jansson (p) och John Pål Inderberg (bs)

 


Annonser
Annonser