Playhouse och Parken på gång i Gbg

Göteborgs jazzpublik upplever i höst en spännande utveckling. Flera nya konstellationer med unga musiker har bildats och spelar på flera scener.

The Shop på Nefertiti på tisdagar har blivit Playhouse. Sista tisdagen i september månad framträdde Samuel Olssons trio med sångerskan Pernilla Andersson under rubriken Sam´s Playhouse.

Samuel är fast anställd trumpetare i Bohuslän Big Band, men på Musikhögskolan i Göteborg var kontrabasen hans huvudinstrument, Trumpet spelade han nu bara i introt – i det efterföljande jammet med många gästmusikanter kom luren flitigare till användning.

Piano spelade Simon Westman och trummor brodern Edward Olsson. Sångerskan Pernilla är för övrigt Samuels hustru. Hon har ett fint förhållande till George Gershwins sånger, som hon sjöng många av. Hon har en röst med lätt personlig touche, sjunger med äkta känsla. Det blev också prov på andra standardlåtar samt en egenhändigt skriven sång. En i högsta grad spännande konsert. Fantasifulla solon från samtliga medverkande.

Kul att huvuddelen av publiken bestod av ungdomar, inte bara från musikhögskolan.

Parken på Vasagatan, mitt emot legendariska Kometen är mest känd för sina stand up comedy-kvällar. En trappa ned finns en mysig lokal, väl lämpad för musik i det mera lugna formatet.  Premiären onsdagen den 29 september på Our Park Jam Session. Premiärband var just Our Park, en trio under ledning av pianisten Fabian Kallerdahl med Victor Furbacken på bas, och Chris Montgomery, trummor. Fabian & co spelade egna låtar, samt en av Chris Montgomery. Kontemporär jazzmusik, mycket melodiös där själva melodislingan gifter sig med solospelet. Fabian är en mycket driven pianist med många influenser, men med stor integritet. Han har stor dragningskraft från sina medmusikanter.

Efter konserterna var det jam där fler av stadens yngre musiker dök upp. Allt under ledning av Marcus Ahlberg, trombonist i bland annat Janne Erssons storband.

Publiken – ja mestadels ungdomar, vilket bådar gott för framtiden.

Tore Ljungberg

Annonser
Annonser