Rigmor_o_Elin_i_Aneby_GoranEngstrom

Rigmor, Elin och Linköping Jazz Orchestra spelade in julen

Rigmor_o_Elin_i_Aneby_GoranEngstrom

Säsongsavslutning för höstterminen i Aneby och följdriktigt blev det då jultema! Dessutom med 20 års-firande Linköping Jazz Orchestra som en gång spelat in ett helt album med jazz-arr på kända julsånger. Vi fick under kvällen höra ett par exempel, bland annat Se det snöar och Staffan var en stalledräng i roliga arrangemang.

Det tog en stund, där man vagt kände igen vad som spelades innan det självklara svaret, ”ja just det, Se det snöar!” Att orkestern spelat ihop i 20 år hördes. Fin klang och precision i ensemble-spelet! Ledare och huvudarrangör är Magnus Eriksson, som också är lärare på musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola.

Till julefestligheterna hade han bjudit in sin tidigare elev, saxofonisten Elin Larsson, som dessutom gästspelat under veckan på sin gamla skola och spelade ett nummer med förbandet som också kom från nämnda skola. Roligt att höra hur bandet lyfte sig själva när Larsson klev in med pondus och kraft i spel och scenvana. Hon lyste också som solist med storbandet, i några fina egna kompositioner som arrangerats av Magnus Eriksson. Man spelade dessutom två Wayne Shorter-melodier, Go och Iris. Även dessa snyggt arrade av Eriksson.

Nästa inbjudna gäst var sångerskan Rigmor Gustafsson som framförde några klassiska standardmelodier, bland annat My shining hour och Angel eyes och en vacker tolkning av Ellingtons Prelude to a kiss. Roligast var kanske Bobby Timmons Moanin’, där publiken fick vara med och köra på slutet. Förutom fin sång bidrog Gustafsson också med ett gott humör och trevligt mellanprat och detsamma gällde för Eriksson, om man undantar att han inte sjöng!

Genomgående en trevlig kväll i ett fullsatt konserthus i Aneby. Julen kommer nu som en lämplig viloperiod och kraftsamling inför ett intressant vårprogram!!

Text: Jan Strand
Foto: Göran Engström

Aneby konserthus 6 december
Juljazz i Aneby
Rigmor Gustafsson vo, Elin Larsson ts ss.
Linköping Jazz Orchestra. Ledare och arrangör, Magnus Eriksson.

Annonser
Annonser
array(12) { [0]=> int(54541) [1]=> int(51323) [2]=> int(54731) [3]=> int(54787) [4]=> int(50803) [5]=> int(54707) [6]=> int(54639) [7]=> int(54715) [8]=> int(54382) [9]=> int(54566) [10]=> int(54735) [11]=> int(54790) }