Sharón Clark charmade publiken på Öbacka Jazz & Blues

Sharón Clark. Foto: Anders Olofsson

Sharón Clark + Mattias Nilsson Trio
Metropol/Öbacka Jazz & Blues, Härnösand, 14 september 2016.

Sharón Clark har Washington DC som bas för sitt liv men hon turnerar över hela USA och Europa. Hon gästar oftast metropoler som Paris och Moskva men på onsdagskvällen var hennes scen belägen på Metropol i Härnösand. Sharón gör för tillfället en turné i Danmark och Sverige tillsamman med Mattias Nilssons trio – Mattias på piano, Hans Backenroth kontrabas och Jocke Ekberg trummor. En tajt spelande trio.

Sharón har ett brett musikaliskt register – blues, jazz, evergreens, operett, populärmusik, inget är henne främmade. Hennes röst lämpar sig väl över hela registret. Den har styrka samtidigt som hon kan uttrycka sig finstämt med precision och medryckande känsla. På Metropol visade hon upp stora delar av sitt musikaliska kunnande och vann snabbt publikens gillande. Hon bjöd på låtar som Big City’s For Me, Who Will the Next Fool Be och I Cried For You. I flera låtar övergick hon medryckande till scatsång.

Kapellmästaren Mattias Nilsson höll lågmält väl ihop sin trio och det var bara i korta moment publiken kunde ana vilken skicklig pianist han är. Det var först i ett eget solonummer, Södermalm, från senaste skivan, som han briljerade utan att behöva ta ut svängarna på pianot, verkligen ett väl sammanhållet och harmoniskt pianospel. Mattias avslöjade även att han gått på Kappelsbergs musiklinje i unga år, en av landets bättre förberedande musikutbildningar. Hans Backenroth på bas visade som vanligt varför han tillhör en av de bästa jazzbasisterna, lekfullt trollade han fram snabba, intensiva solon med rytmik som verkligen svänger. Jocke Ekberg på trummor spelade lyhört med variationsrik teknik.

I konsertens extranummer bjöd Mattias och Sharón på en stillsam ballad och berättade om hur de mötts i NY för ett par år sedan och då kommit överens om att skapa en turné tillsammans i Sverige. Metropols neonljus blinkade och publikens ansikten utstrålade ett starkt gillande av en mycket minnesvärd konsert.

Text och bild: Anders Olofsson

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser