Sinne Eeg – nästa storstjärna?


Foto: Lasse Seger 

I likhet med Sverige är Danmark bra på att vaska fram duktiga och personliga jazzsångerskor. Sinne Eeg blir alltmer uppmärksammad. Efter debuten 2003 har hon kommit ut med tre lovprisade CD. Nu är det dags för henne att erövra Sverige Under en vecka i april turnerade hon med Bohuslän Big Band och finalen ägde rum på Nefertiti i Göteborg.

Det finns en självklarhet i Sinnes röst, den är omedelbar och präglas av en säkerhet vi känner igen från Anita O´Day och Dinah Washington med flera. Sinne försöker inte imitera sina förebilder, hon har i högsta grad en personlig röst och ett eget sätt att sjunga. Hennes röst bär lika starkt i såväl ballader som snabba nummer. Och hon textar tydligt, till och med när hon sjunger danska visor i jazzton är det lätt att förstå texterna.

Det blev härligt skön afton denna måndag på Nefertiti, publiken i den fullsatta lokalen smittades genast av Sinnes temperamentsfulla sångstil. Det var pang på rödbetan redan från första låten. Repertoaren var en perfekt blandning av standardlåtar, några egna sånger samt ett knippe danska visor. Sinnes senaste skivprojekt var för övrigt en cd med välkända danska visor i läcker jazztappning. Kun en dröm är för övrigt titeln på CD:n. Den välkända schlagerfestivallåten Dansevise får en helt annan dimension i Sinnes version.

Vanligtvis sjunger Sinne till mindre grupper, men mellan henne och storbandet uppstod en perfekt kemi. Det var fullt synbart hur musikerna i bandet uppskattade sin gäst. Musikerna inspirerades också till högkvalitativa solon, exekverade av bland andra Tommy Kotter, piano, Joakim Rolandsson, altsax, Björn Samuelsson, trombon, Mikael Karlsson, tenorsax, och flera andra.

Höll ögon och öron öppna – Sinne Eeg är snart över oss. Troligen är hon nästa stora skandinaviska jazzsångerska.

 

Sinne Eeg

Bohuslän Big Band

Nefertiti, Göteborg den 20 april 2009

 

 

Annonser
Annonser
array(12) { [0]=> int(54787) [1]=> int(54639) [2]=> int(54715) [3]=> int(54541) [4]=> int(54790) [5]=> int(51323) [6]=> int(54566) [7]=> int(54731) [8]=> int(54707) [9]=> int(50803) [10]=> int(54382) [11]=> int(54735) }