titti2

Titti och Ehrling avslutade Metropolsäsongen med storband

titti2

Härnösand har länge varit en välrenommerad musik- och kulturstad. Den 21 maj var det avslutning på vårens jazzkonserter där den lokala jazzensemblen Vågmannens storband såväl framträdde själva som utgjorde Titti Sjöbloms och Ehrling Eliassons orkester.

Storbandet är sammansatt av musiker från kommunala musikskolan, gymnasiets estetprogram och musiklinjen på Kapellsberg. Den senare är sedan starten 1961 en av Sveriges mest välrenommerade musikutbildningar där klassisk och nutida konstmusik står i centrum. Under ledning av Björn Hedström och Janne Magnefors framförde bandet såväl traditionell storbandsjazz som mer samtida kompositioner och inte minst skapade bandet en fantastisk välintegrerad jazzafton tillsammans med Titti och Ehrling.

Tittis musikaliska bakgrund är välkänd. Ehrling är lite mer okänd. Han kommer från en musikalisk skogsarbetarfamilj där musik hade stort utrymme i hemmet. Själv trakterar han gitarr och dragspel och sjunger egna och andras visor och sånger. Tillsammans är Titti och Erling ett väletablerat musikpar. De framförde flera kända låtar som All of me, Cool, My Blue Heaven mfl.

Kombinationen Titti, Ehrling och Vågmannens storband utgjorde ett lustfylld musikaliskt möte där musiker och sångare själva trivdes liksom publiken som aldrig ville att aftonen skulle ta slut. Det gjorde den dock med det välvalda låtvalet Swing it magistern!

Text: Anders Olofsson
Bild: Åke Dahlbäck

Metropol, Härnösand 21 maj
Vågmannens Storband med Titti Sjöblom och Erling Eliasson

 

Annonser
Annonser