Fiffelunk-in-action

Uffe Flink firar 70 på Fåfängan

Fiffelunk-in-action

Begreppet Jazz Lover passar perfekt på trumslagaren, sångaren och vinylentusiasten Uffe Flink. (Han äger ungefär 3 000 LP-skivor!) Även under de många åren i dansband med kvalitetsambitioner, typ Gimmicks och Telegram, höll Uffe jazzfanan högt.

Som trummis i husbandet på jazzkrogen Bolaget i Stockholm hade han nöjet att kompa storheter som Thad Jones och Toots Thielemans, förutom alla svenska jazzprofiler.

Med salig Berndt Egerbladh och basisten Per Nilsson har Fiffe Lunk, som han ibland kärvänligt kallas, gjort många minnesvärda triospelningar, inte så sällan med Ann-Kristin Hedmark vid solistmikrofonen.

Eftersom jazz är basfödan i Uffes dagliga meny har han sedan länge tagit till uppgift att arrangera speltillfällen för sig själv och många av jazzkompisarna.

I sommar har den femte årgången av Jazz på Fåfängan genomförts och under finaldagen, med inte mindre än fem olika konstellationer, passade Uffe Flink på att fira sin 70-årsdag i jazzens tecken.

– En underbar dag när endorfinerna verkligen har sprutat! Betygsätter den ungdomlige musikanten sin födelsedagsfest på den underbart belägna krogen Fåfängan, med strålande utsikt över Saltsjön och inloppet till Stockholm.

Här följer en liten bildexposé som visar några av de spelkamrater som gjorde Uffe Flinks 70-årsdag till en minnesvärd svängfest. Fiffe Lunks eget mjukt tassande trumspel inte att förglömma.

Anders-Nyberg

 

Anki

 

Bernt-R

 

Claes-Askelof

 

Daniel-Tilling

 

Jers-med-komp

 

Krister-i-full-fart

 

Text: Leif Domnérus
Foto: Nilla Domnérus

Annonser
Annonser