Sister Maj´s Blouse på Pulsslagsturné

 Bobo Stenson, Fredrik Norén, Palle Danielsson och Joakim Milder inledde sin Pulsslagsturné på Fasching onsdagen den 1 oktober för att sedan fortsätta till Malmö och spela på Kopafestivalen dagen efter. Dessa fyra ikoner i svenskt jazzliv. Kan det bli bättre? Ja, för de är nämligen en femta bandmedlem. Gruppen spelar uteslutande den allt för tidigt bortgångne Börje Fredrikssons makalösa kompositioner.

– Visst är det fantastiskt, utbrister Bobo Stenson, att så gammal musik kan kännas så fräsch. Det låter lite som ett skämt eftersom jazzmusik knappast lider av populärmusikens dagssländekomplex, men vid närmare eftertanke är det precis som han säger, "fantastiskt". Gruppen har tagit sitt namn efter en av Börje Fredrikssons stycken och spelar uteslutande Fredrikssons kompositioner. Det är musik som är 40 år gammal, men konserten känns aldrig som en tillbakablickande tribut. Bobo Stenson presenterar i stället sin bortgångna kollega som en del av bandet och det finns det ingen anledning att ifrågasätta. Det är ju också så att Bobo, Palle och Fredrik spelade tillsammans med Börje Fredriksson innan han gick bort. Detta är bland det bästa landet har att erbjuda i jazzens hantverk, kompositionerna skulle kunna vara skriven igår. Det bästa av allt, Gruppen har bara precis börjat sin Sverige-turné och du har möjlighet att få uppleva det här själv!

Pulsslag är Svenska Jazzriksförbundets turnéproduktion. Grundidén är att ge grupper som förtjänar mer uppmärksamhet en möjlighet att visa upp sig på landets jazzklubbar. 

Turnédatum

1-okt

Fasching

2-okt

Jazz i Malmö/ KOPAfestivalen

7-okt

Carlstad Jazz

8-okt

Eskilstuna Jazzklubb

9-okt

Cookin´ Borås

11-okt

Hallsberg Jazz & Blues

12-okt

Föreningen Jazz i Piteå

13-okt

Framnäs Folkhögskola

14-okt

Jazzklubben Boston, Skellefteå

15-okt

Öbacka Jazz & Blues, Härnösand

16-okt

Jazz i Umeå