AndrewSheppard

ANDREW SHEPPARD / MICHEL BENITA / SEBASTIAN ROCHFORD Trio libero

AndrewSheppard
Recenserad i OJ 3-12

ANDREW SHEPPARD / MICHEL BENITA / SEBASTIAN ROCHFORD
Trio libero

Libertino – Slip duty – I´m always chasing rainbows – Spacewalk pt 1 – Dia da liberdada – Land of nod – The unconditional secret – Ishidatami – Skin – Kaa – Spacewalk pt 2 – Whereveryougoigotoo –Lots of stairs – When we live on the stars

ECM 2252 / Naxos/tid 52 min

Andrew Sheppard ts ss, Michel Benita b,  Sebastian Rochford dr. Insp i Lugano juli 2011.

Betyg 2: ••

Saxofonisten Andrew Sheppard är en duktig tekniker, behärskar många stilar och uttryck vilket han inte minst bevisat som medlem i Carla Bleys olika grupper genom åren.

Och det är där han har sin styrka, i större sammanhang där han får blixtra till i kortare exponeringar som solist. För på egen hand blir det snarare hans begränsningar som ställs i fokus och en sådan är Sheppards brist på personlighet eller egen profil om man så vill.

Musiken på plattan Trio libero är ytterst kompetent och välspelad på typiskt ECM-maner med vackra impressionistiska skisser, men dessa förblir oftast just det – halvfärdiga utkast. Det är korrekt – ibland elegant och dekorativt – men mestadels både kontrast- och färglöst och det saknas dynamik eller något som tar tag och ger liv.

Till övervägande del är utfallen rätt stillastående eller som i de fåtaliga snabbare numren anonymt rinner förbi.

Det enda som sticker ut till och från är Sebastian Rochfords trumspel, då han undviker de eteriska cymbalerna utan jobbar intensivt men lågmält med sina mallets.

Ulf Thelander

Annonser
Annonser