AnnaEinarssonTigernSagerGrr

ANNA EINARSSON Tigern säger Grr

AnnaEinarssonTigernSagerGrr

Recenserad i OJ 5-13

 

ANNA EINARSSON
Tigern säger Grr

Bilen säger? – Min kissekat – Färger – Alla kläder på – I det stora havet – Stora näsan – Skvätt och plums – Älska – Monster – Valpar – Det är natt

Anna Einarsson Music/ www.annaeinarsson.com /tid 31 min
Anna Einarsson voc, Monica Dominique p, Elin Larsson bs ts, Backa Hans Eriksson b, Peter Danemo tr, Filip Jers munspel
Insp i Stockholm februari 2013

Betyg 3: •••

Jag är livrädd för att bli förälder. Byta blöjor, visst, det går nog helt ok. Sämre ekonomi kan jag också hantera – den har ju ändå aldrig varit fantastisk. Men att lyssna på Smurfhits, det vete tusan om jag pallar med. Vad gör man då, om ens barn mot all förmodan, trots att det lilla knytet förmodligen är alldeles fullproppat med jazzgener, inte gillar Jarrett? Eller Coltrane? Eller Galliano? Då finns Anna Einarssons nya skiva Tigern säger Grrr här som en räddning, en slags mellanlandning.

Största behållningen får jag av texterna på skivan, som är skrivna av poeten och författaren Lotta Olsson. De är så fina och varma och innehåller inte den där obehagliga ”det där förstår du bättre när du blir större” attityden som en del barnteater och musik kan göra. Olssons texter handlar om en försvunnen katt, om att alla kläder ska på innan man går utomhus, om att man kan älska mycket och många men först av allt måste man älska sig själv (detta kan du ju försöka övertyga vilken vuxen som helst om också för den delen).

Einarsson har tonsatt texterna och sjunger sångerna på ett rakt och tydligt sätt som är lätt att hänga med i och förstå. Till och med min engelska partner har snappat upp att ‘”Ankan säger kvack” och ”Mormor säger ack!”, så detta album kan jag även rekommendera som en informell och lättsam lektion i svenska.

I mångt och mycket framförs Einarssons musik fint av de musiker hon valt för projektet, vi hör Monica Dominique på piano, Elin Larsson på baryton- och tenor saxofon, Backa Hans Eriksson på kontrabas, Peter Danemo på trummor och Filip Jers på munspel. Jag skulle gärna hört mer av Jers på skivan, hans spel passar i denna trivsamma musik och jag uppskattar det lättare, luftigare sound som han tillför.

Sunniva Brynnel

Annonser
Annonser