AnnikaCleoYoursTruly

ANNIKA CLEO: Yours Truly

AnnikaCleoYoursTruly
Recenserad i OJ 6-10

ANNIKA CLEO
Yours truly

Hurting – Never tell you – The Intruder – You blow my mind – Our love is true – Goodbye – My heart remembers – Foe or friend –Loving you -Yours truly

www.natarajrecords.com / tid 43 min

Annika Cleo vo p, Mikael Svarvar p rhodes, Tuukka Aitoaho dr perc, Stefan Kilju Lindblom b, Peter Asplund tp (spår 4 och 7), Janne Hyöty (spår 2 och 10).
Uppgifter saknas om inspelningsdatum och ort.

Betyg 4: ••••

Det är inte alltid ens sinnesstämning motsvarar musiken man för första gången lyssnar på, men den här musiken kändes som hand i handske för mitt söndagsavkopplade sinne som bara vill ta det lugnt och mysa. Yours truly heter albumet och omfattar många sköna och loungecoola låtar som är samtliga skrivna av sångerskan Annika Cleo.

Annika Cleo är uppvuxen i Sverige och Finland, varit verksam musiker de senaste 20 åren och har jobbat med många stora namn. På den här skivan spelar hon tillsammans med pianisten Mikael Svarvar, trumslagaren Tuukka Aitoaho och basisten Stefan Kilju Lindblom. De är väldigt samspelta och skapar en harmonisk och avkopplande ljudbild.

Annika Cleo har en härlig personlig röst som ibland påminner om Eva Cassidys. Den är fyllig, klar och varm och håller sig oftast till det lägre registret. Som i så många andra låtar handlar det om kärlek och relationer. Kanske inte så innovativt, men mycket välkomponerat. Jag gillar henne skarpt! De andra musikerna är inte så tokiga. Trumslagaren Aitoaho och elbassisten Kilju Lindblom spelar tight och levererar en fyllig bakgrund och det blir ganska effektfullt med elbas. Svarvar kompar bra på pianot, men jag blir mest imponerad när han spelar Rhodes, ett elförstärkt piano, för jag tycker att det är ett härligt instrument. Den ger musiken en uppiggade och varm metallisk ton. Lyssna på You blow my mind.

Den här skivan rekommenderar jag i allra högsta grad oavsett sinnesstämning.

Josephine Stensson

Annonser
Annonser
array(12) { [0]=> int(54541) [1]=> int(54639) [2]=> int(51323) [3]=> int(54566) [4]=> int(50803) [5]=> int(54787) [6]=> int(54707) [7]=> int(54735) [8]=> int(54715) [9]=> int(54790) [10]=> int(54382) [11]=> int(54731) }