England Brooks: My Mother’s Eyes

1400x1400-cover.indd

Ponca Jazz Records PJRCD1025 / www.poncajazzrec.no / Tid 48:07 min
England Brooks voc, John-Kåre Hansen g, Magne Arensen p, Dag Erik Pedersen b, Roger Johansen dr. Insp Bodö, Norge Store Studio Sept 2015

England Brooks, hon heter faktiskt så, kommer ursprungligen från Los Angeles och bor och verkar nu i Bodö, Norge. Miss Brooks har en skön mörk röst, åt althållet till och som får mig att tänka på en kombination av Tony Bennett och Sarah Vaughan.

De elva sångerna på My Mother’s Eyes är hämtade från The Great American Songbook. Även de två som har Brooks som kompositör, Never in a Million Years och Northern Norway (en hyllning till Brooks nya hemland) är skrivna i samma anda. England sjunger samtliga låtar genomgående fullständigt felfritt och helt enligt boken. Om den kompande norska kvartetten konstaterar jag att också denna gör sitt jobb utan anmärkning, inte en enda not på fel ställe.
Man kunde tycka att detta skulle vara en perfekt platta men faktum är att det blir lite tråkigt i längden. Jag har hört allt detta förut och det hjälper inte att All the Things you are hör till mina favoritlåtar eller att Stynes storartade Just in Time i ett annat arrangemang kunde suttit som en smäck.
Brooks & Co tar här och där till en del branschknep för att krydda till anrättningen. ”Trading fours” mellan bas och trummor i nyss nämnda Just in Time, ”call and response” i skivans inledande In a Clear Day, pianisten Arnesens ”block chords” i titelspåret My Mother’s Eyes och användandet av ”pedal points” i The Nearness of You.

Hade den här musiken spelats in live, gärna i en bar med en livfull publik skulle åtminstone jag bidragit med applåder och visslingar.

Stig Linderoth

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser