Fred Frith Trio: Another Day in Fucking Paradise

Intakt CD 267 / www.intaktrec.ch / Tid: 49 min
Fred Frith git, voc, Jason Hoopes bs, Jordan Glenn dr, perc. Insp. Sharkbite Studios, Oakland, USA, januari 2016.

Allting kan hända. Verkligen. Det är en jävligt skön känsla. Jag tycker denna skiva fångar det ganska bra! Så säger kompositören och improvisatören Fred Frith. Han är aktuell med ny trioskiva, Another Day in Fucking Paradise.
Fred Frith är musikern som har många strängar på sin lyra. Han var med och startade upp rockbandet Henry Cow, hans musik används utav koreografer och inom film. Förutom allt detta så leder han flera band och undervisar dessutom i Kalifornien och Schweiz!

Bakgrunden till trion och skivan började med att Frith valde ut Jason Hoopes på bas och Jordan Glenn på trummor. När de var på Europaturné 2015 så började Frith upptäcka återkommande teman i sitt spel. Han fick flashbacks från hans tidigaste rock’n’roll upplevelser: när han gick på konsert med bland annat Pink Floyd för att lyssna och lära sig från gitarrguden Dave Gilmour. Hans rockinfluenser och upplevelser som gitarrist från förr kom tillbaka som olika röster i hans spel.

Another Day in Fucking Paradise är en skiva där verkligen allt händer. Trion vrider och vänder på allt. Musiken skulle kanske benämnas som fri-form/noise, men ibland så rör det sig i mera stämningsfulla ljudlandskap. Gemensamt är en fantastisk känsla av frihet, med spår från Friths rockbakgrund.

Charlotta Andersson

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser