GuitCussion: Exit Wonderland

guitcussion

Brakophonic Records brako1235 / www.brakophonic.com / Tid: 70 min.
Per-Anders Skytt tr, Henrik Wartel tr, Gunnar Backman virtual fretted guitar, el mandolins, loops, Stefan Thorpenberg git. Insp. Bunkern Studios, Göteborg 19-20 december 2015.

Musik som utforskar nya universum. Musiker som experimenterar med sounds, elektronik och kollektivt samspel. Musiker som fortsätter testa för att misslyckas för att sedan fortsätta att utforska för att sedan utvecklas för att i det kollektiva samspelet ta allt ett steg längre. För vad kan man gå när man är i ett kaosartat musikaliskt tillstånd? Alltför många gånger blir tillståndet ett stressmoment utan ett inre lugn hos musikerna och det resulterar ofta i att maxar man skiten ur allt och sedan landar lite halvdant. Känslan efteråt blir ofta förutsägbar och platt. Eller så tar man allt ett steg längre som GuitCussion och dessutom skapar en intressant skiva som sprudlar av eftertänksamhet, närvaro och experimentlusta!

GuitCussion är tillbaka med skivan Exit Wonderland. Musiken rör sig från fusion till friform, från friform till noise, från noise till något slags storslaget och tankarna går till bland annat fusionlegendaren Allan Holdsworth och hans rymdlika klanger och fina melodier.
Åter till kaosartade musikaliska tillstånd och att ta allt ett steg längre. GuitCussion är mästare på detta. De vrider och vänder på det kollektiva kaoset och låter det inte bli ett stressmoment som måste avklaras utan det blir just ett tillstånd de utnyttjar och experimenterar med på olika vis. I vissa skeden används det som ett kompinstrument, ibland låter det som en polyfonisk komposition och ibland som en bakgrund till melodiösa gitarrmelodier.

Exit Wonderland är en spännande skiva med mycket närvaro som utforskar nya outforskade planeter ute i universum!

Charlotta Andersson

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser
array(11) { [0]=> int(54790) [1]=> int(55149) [2]=> int(54880) [3]=> int(54566) [4]=> int(54731) [5]=> int(54968) [6]=> int(51323) [7]=> int(54735) [8]=> int(50803) [9]=> int(54787) [10]=> int(54382) }