Hildegunn Øiseth: Time is Coming

hildegunn-oiset

Losen Records LOS 142-2 / www.losenrecords.no / Tid: 42 min
Hildegunn Øiseth tp flh gethorn, Espen Berg p, Mats Eilertsen b, Per Oddvar Johansen tr. Insp i augusti 2015 i Rainbow Studio, Oslo.

Två egenskaper sammanfattar Hildegunn Øiseths album Time is Coming: samspel och återhållsamhet. Trots att det är Øiseths namn som står på omslaget talar musiken sitt tydliga språk: musikerna står i musikens tjänst och har det goda omdömet att inte spela över eller dominera utrymmet. Två konkreta exempel: dels delas kompositionerna mellan de fyra musiker som spelar på skivan (dessutom bidrar pianisten/jojkaren Frode Fjellheim med det inledande spåret), dels i låten Velkomst, där Hildegunn Øiseth inte kommer in förrän strax innan fem minuter har passerat och bara runt en minut återstår att spela. Ett ödmjukt och synnerligen musikaliskt förhållningssätt.

Musiken präglas av måttfullhet, balans och melodisk skönhet. Att Time is Coming är inspelad av Jan Erik Kongshaug, tekniker på ett stort antal ECM-skivor, förklarar skivans ljudbild. Rent, tydligt och med en estetik präglad av det välkända skivbolaget i München.

Thomas Olsson

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser