I Think You’re Awesome: Books Live

Jaeger Community Music JCM003 / www.jaegercommunity.com / Tid: 37 min.
Lars Fiil p, Morten Kaerup g, banjo, Alex Jonsson g, Andreas Skamby tr, Frej Lesner perc, Jens Mikkel b, synth. Insp. Langå, augusti 2015.

En sensommardag i augusti i danska Langå, i ett stort vardagsrum möts bandmedlemmarna i I Think You’re Awesome för att repa och sedan spela in deras andra skiva Books Live. Skivan finns i två versioner; Books, som är inspelad i studio och Books Live som är inspelad i bandledaren och basisten Jens Mikkel Madsens barndomshem, en liveskiva med lite annorlunda arrangemang än studioinspelningen. Skivan Books Live finns även som filminspelning på Youtube, som rekommenderas för en större liveupplevelse.

Titeln Books, som även är temat för skivan, valde Madsen för att beskriva och uttrycka hur böcker hjälper oss att dela vårt kulturarv. Att musik och berättelser kan inspirera oss att förstå oss själva och andra. Titlarna speglar hans personliga erfarenheter med bland annat depression men också kärlek och lycka.

I Think You’re Awesome kommer från Aarhus och består av Lars Fiil på synth, piano, Morten Kaerup på gitarr och banjo, Alex Jonsson på gitarr, Andreas Skamby på trummor, Frej Lesner på percussion och Jens Mikkel Madsen på bas och synth. Madsen är kompositör till samtliga låtar och i Books Live lyckas han med sina popinfluerade melodier och former skapa ett varierat och spännande utrymme för improvisation. Genom att ha orkestrerat och arrangerat för de olika instrumenten på ett genomtänkt vis skapas en tydlighet i både improvisationer och sound. Detta kombinerat med individuella färdigheter som samspel och sväng i rytmsektionen, gör att musiken har ett bra driv med framåtanda. På ett personligt, tryggt och drömskt vis spelar de tillsammans och sätter en fin stämning och omfamnar lyssnaren.

Charlotta Andersson

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser
array(12) { [0]=> int(54735) [1]=> int(54787) [2]=> int(55167) [3]=> int(51323) [4]=> int(54880) [5]=> int(55149) [6]=> int(54968) [7]=> int(54382) [8]=> int(55161) [9]=> int(54790) [10]=> int(50803) [11]=> int(54566) }