Jazzmaskinen: Jazzmaskinen

jazzmaskinen

Periferi records PRFRICD004 / Tid: 59 min.
Marcelo Gabard Pazos as, Martin Perk p, Erik Skott g, Niclas Lindblom b, Joakim Sandén dr. Inga uppgifter om inspelningen.

En svensk jazzmaskin med huvudsaklig hemvist i Norrköping. Samtidigt med denna skiva fick jag också en norsk jazzmaskin (Rönnings Jazzmaskin) för recension. Ska man ana en nutida trend? Fast jag kan inte låta bli och tycka att namnet bygger på en inre motsägelse. Musik som har sin grund i spontanitet och improvisation, skapat av en maskin. Jag är skeptisk, men en grupp kanske måste heta något?

Hur som helst så skapar de fyra östgötarna en smidig, men ganska välordnad grund för mer överraskande solospel av Marcelo Gabard Pazos, bandets stockholmare. Fast både Martin Perk och Erik Skott bidrar till soloinsatserna, så håller sig deras spel inom ramarna. Välformulerat och inom en musikalisk logik. Och det gör väl Gabard Pazos också, men hans spel har en hetsig och oroande underton som gör att jag som lyssnare hajar till. En stark känslomässig laddning som jag alltid förknippar med intressant musik.

Albumet inleds naturligtvis med ett kort Intro, en fin melodi med mycket trummor, där ljudet låter aningen processat. Men det är det enda som kan associeras till det ”maskinella”. Resten är fortsatt klart trevliga melodier, allt skrivet och arrat av Joakim Sandén. Roligast är hetsiga Jazzmaskinen, för det finns ett spår som heter som gruppen. Intensivt solospel av Gabard Pazos i denna låt. Sympatisk musik!

Jan Strand

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser
array(10) { [0]=> int(54382) [1]=> int(54329) [2]=> int(50803) [3]=> int(54325) [4]=> int(51323) [5]=> int(54321) [6]=> int(54209) [7]=> int(54353) [8]=> int(54013) [9]=> int(54305) }