JOHANNAROMINBANDWhenlightsarelow

JOHANNA ROMIN BAND When lights are low

JOHANNAROMINBANDWhenlightsarelow

Recenserad i OJ 5-11

JOHANNA ROMIN BAND
When lights are low

Round midnight – Glue to my heart – But beautiful – Gentle rain – Drömmar om sommaren – Better than anything – Nature boy – Never will I marry – Chrystal silence –When my anger starts to cry – When lights are low

JOJO Records JR001 /tid 53 min

Johanna Romin vo, Karin Hammar tb, Arne Tengstrand p, Anders Johnsson b, Micke Nilsson dr, perc.
Insp jan, mars 2010 i Stockholm.

•••

Johanna Romin är en ny bekantskap för mig. Hon är sångerska, en i raden av de nu många svenska kvinnor som ägnar sig åt jazzsång. En av de bättre frestas jag att skriva, även om föreliggande skiva inte enbart är vin.

Romins röst har ett omfång som faktiskt imponerar även om det låter lite ansträngt här och där. Hon använder också rösten som ett instrument och ihop med Karin Hammars trombon blir resultatet för det mesta lyckat. Medmusikerna är också samtliga tveklöst mycket duktiga och behärskar jazzens alla dialekter. Valet av låtar har gjorts med tanke på omväxling antar jag och det fungerar.

Men som för så många andra skivproduktioner blir här ambitionen att fylla ut skivan kontraproduktivt. Jag skulle definitivt plockat bort eller bytt ut några spår. T ex Drömmar om sommaren som rentav är malplacerad. Bästa spåret är Round midnight där Karin Hammar  gör ett riktigt läckert trombonsolo.

Stig Linderoth

Annonser
Annonser