KrestenOsgood

KRESTEN OSGOOD OG HVAD ER KLOKKEN Pianoalbum

KrestenOsgood
Recenserad i OJ 6-13

 

KRESTEN OSGOOD OG HVAD ER KLOKKEN
Pianoalbum

Mit barndoms klaver – 182 – 808 – Some truth – 868 – More truth – The truth – 288

ILKmusic ILK214CD/ilkmusic.com, 44 min.
Kresten Osgood p dr och alla instrument med hjälp av Jesper Lövdal alla rörblås, Prins Nitram g, Thomas Vang b, Magnus Jochumsen perc. Insp i Danmark 2007-2013.

Betyg 2: ••

2006 kom Osgood och Hvad er klokkens album kallat Frimärksalbumet, som hette så på grund av Osgoods intresse för just frimärken. I en tänkt triptyk kommer nu alltså Pianoalbumet. En hyllning till det taffelpiano i Osgoods barndomshem som blev en ingång till musikens värld. Pianopartierna på albumet har Osgood och basisten Thomas Vang spelat in under många år och sedan kompletterat med olika komp och blåssektioner senare. Ibland har man spelat in samma pianoslingor över varandra för att få en speciellt klang.

Jag tror att det är detta som bidrar till att jag associerar till Lennie Tristanos Line up, som skapades via en inspelning som senare spelades upp med ”fel” hastighet, vilket fick pianot att klinga (eller snarast lät det klong, mer än kling) mycket speciellt. Så låter delvis Osgoods pianospel på detta album. Lite märkligt men intressant! Tyvärr har han inte kunnat låta bli att lägga på mycket blandat komp över pianot. Somligt låter ok, men ibland blir det den tristaste 80-tals fusion man kan tänka sig.

Osgood säger i en pressrelease att den stilistiska mixen förstår nog bara han själv många gånger. Det är bara att hålla med!

Jan Strand

Annonser
Annonser