LasseLundstrom-EdEpstein

LASSE LUNDSTRÖM & ED EPSTEIN Deep conversations

LasseLundstrom-EdEpstein

Recenserad i OJ 4-13

 

LASSE LUNDSTRÖM & ED EPSTEIN
Deep conversations

Confirmation –  Heartwave – Vindarna på Ribersborg – Nån – Water pistol – Deep conversation – Dexterity – So long Eric
Berno Records BR1204/Plugged/tid  45 min
Lasse Lundström b, Ed Epstein bs, ss.
Insp i Malmö 13 augusti 2012

Betyg 3: •••

Av någon anledning tog det ganska många genomspelningar innan den här plattan hamnade på plats i mitt diskotek. Varför då kan man ju undra? Inledande bopklassikern Confirmation av Charlie Parker sitter ju som en smäck. Och avslutande So long Eric, som är en hyllning från Charles Mingus till Eric Dolphy, får Lundström/Epsteinduon att nästan låta som en fullbesatt Mingusgrupp. Imponerande faktiskt.

Skulle det då vara något fel på ”mellansnacket” (de övriga sex spåren)? Nej, naturligtvis inte, men nu råkar jag vara en känslig typ som gärna ser till helheten. Jag menar att välja låtar är lika viktigt som framförandet av dem.

Hur som helst och helt kort, Eds Heartwave är en vacker låt och här tar Lasse tar till stråken. I Ribersborg också den skriven av Ed, visar han att han gärna spelar sopran. Som lite utfyllnad måste jag nog betrakta både Christer Boustedts Nån och Yusuf Lateefs Water pistol. I plattans titelspår ”småpratar” Lasse och Ed mest med varandra och som en kul grej spelar Ed, medvetet antar jag, med klaffarna på sin baryton.

Nå, jag tycker nu trots allt att en platta med genomgående boplåtar hade varit att föredra. Med andra ord, gärna de här valda Confirmation och Dexterity av Parker men några stycken till.

Något överraskande och alltså här oanmält får vi som bonusspår Lasses och Eds verbala kommentarer kring Deep Conversations.

Stig Linderoth

Annonser
Annonser