Lekisjazz

LEKISJAZZ Jazz för små och stora barn

Lekisjazz
Recenserad i OJ 4-11

LEKISJAZZ
Jazz för små och stora barn

Busmusen – Min åsna – Drömsången – Knaskalaset – Regnbågen – I ett hus – Lille Johns dans – Krokodilfesten – Godishuset – Springlåten – Fisken Frej – Under månens klara sken – Snögubbsjazz – Rimstrams.

ETgohome/tid 32 min

Karin Carnrot voc, Elin Trogen voc. Div musiker.
Insp i Paris 2010.

••••

Jazz har väl främst intresserat vuxna och kanske inte barn i någon större utsträckning. Varför det har blivit så, har jag inte svaret på. Möjligtvis för att jazz kanske anses som komplicerad musik av många och att barn inte förstår den. Lekisjazz är emellertid ett musikprojekt där jazzmusiken är riktad till barn.

Projektet har sitt ursprung i Frankrike, där några musiker släppte en skiva 2007 med populära franska barnvisor som de hade arrangerat om till jazz. Två år senare beslutade man att göra samma sak i Sverige.

Sångerskorna Elin Trogen och Karin Carnrot använde låtarna och skrev de svenska texterna till arrangemangen. Låtarna handlar om kalas, godishus, olika djurs eskapader, ja, helt enkelt historier som barn torde uppskatta. Texterna är lätta att hänga med i och naturligtvis finns det mycket av en viss musikalisk vara; nämligen rim, som sig bör när det handlar om musik riktad till små.

Låtarna är korta och albumet är färdiglyssnat på drygt 30 minuter, vilket är lagom för rastlösa barn.
På skivan sjunger Trogen och Carnrot, uppbackad av instrumentalister däribland piano, trummor, kontrabas, elgitarr och saxofon. Tillsammans skapar de en ljudbild som svänger med trallvänliga och jazz-
iga låtar för barn.

Musiken innehåller alla komponenter för att barn ska fastna för det här albumet; snabba och svängiga låtar med enkla och roliga texter. Det är musik som är okomplicerad och jazz som barn kommer uppskatta. Ja, även föräldrarna för den delen.

josephine stensson

Annonser
Annonser
array(11) { [0]=> int(54787) [1]=> int(54968) [2]=> int(50803) [3]=> int(54880) [4]=> int(54382) [5]=> int(54735) [6]=> int(51323) [7]=> int(54731) [8]=> int(54566) [9]=> int(55149) [10]=> int(54790) }