Lou Tavano: For You

lou tavano for you

ACT 9733-2 / Naxos / Tid: 48 min.
Lou Tavano voc, Alexey Asantcheeff p, Arno de Casanove tp, Maxime Berton sax Alexandre Perrot b, Ariel Tessier perc. Insp.juli 2015 Paris.

Jag fångades direkt av den silkeslena rösten när jag hörde Lou Tavano första gången. Den franska sångerskan har nu släppt sitt debutalbum, For You. Musiken och texterna är skrivna i ett nära samarbete mellan Tavano och Alexey Asantcheeff. Det är ett dynamiskt album präglat av personlig stil. Tavano bygger upp världar med sin sång, hon berör verkligen och det resulterar i en drömsk och fascinerande lyssning. Förutom Tavanos vokalinsats är Asantcheeff imponerande pianospel ett dominerande inslag på skivan. Skivan har en bredd, med snabba skiftningar med alltifrån stundvis avskalade och intima spår som Emotional Riot, The Letter och For You till stora ljudlandskap med trumpet, saxofon, pådrivande vispar och trummor som i Rest Assured. Rest Assured är ett av mina favoritspår, där Tavano sjunger a cappella i introt som sedan ackompanjeras av ett vilande ackord på piano för att sedan bygga upp till ett nästintill transliknande outro och en härlig intensiv energi. Det finns också element av melankoli och vemod som i The Call med en annan oroligare spänning i pianotonerna och ett ödesmättat sound. Ett annat exempel på skivans bredd är sista spåret Through A Nightmare med en mörk text och en övertygande illustrering av en mardröm i sin ljudbild. Det finns också överraskningar med instrument som flygelhorn och oväntade övergångar som spåret Baboushka beståendes av ett telefonsamtal på ryska. De olika språkinslagen på skivan gör den också annorlunda, som till exempel L´Artiste och Petite Pomme som sjungs på franska. Varje spår har en egen historia, med en intressant tanke bakom och det är Tavano riktigt bra på att förmedla. Det lyser helt klart en ny stjärna på vokal-jazzens himmel och hon heter Lou Tavano.

Olga Sabina

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser
array(12) { [0]=> int(50803) [1]=> int(54787) [2]=> int(54880) [3]=> int(54735) [4]=> int(54968) [5]=> int(54790) [6]=> int(51323) [7]=> int(54382) [8]=> int(55149) [9]=> int(55167) [10]=> int(55161) [11]=> int(54566) }